„Meseria face diferența!” 

„Meseria face diferența!” 

  Ziua Națională a Meseriilor,  celebrată în data de 11 martie, la nivel naţional, a fost marcată la nivelul şcolii noastre printr-o serie de manifestări prin care  am promovat oferta educaţională a şcolii noastre. Această campanie a avut drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a din zonă, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Astfel, au fost realizate pe parcursul unei săptămâni mai multe acţiuni: Învăţarea prin experienţă-mecanic auto pentru o zi; Expoziţie de produse de panificaţie şi patiserie-Urmează-ţi visul de a deveni brutar-patiser; Expoziţie de machete şi panoplii utilizate în domeniul mecanic; Vizite în laboratoarele,atelierele şi cabinetele şcolare; Schimb de idei între elevi şi oamenii de afaceri.

  Liceul nostru este  unul dintre cele mai mari licee  tehnice din judeţ şi singurul din oraş care pregateste forţa de munca pentru zona Stei, cat si pentru zonele limitrofe, avand personal calificat  şi elevi care au obţinut  rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri. Mulţi dintre elevii nostri sunt astăzi specialişti în domeniul tehnic, ingineri, arhitecţi, economişti.

       Pentru anul şcolar 2022-2023 liceul nostru oferă o paletă diversificată de specializări, în funcţie de cerinţa agenţilor economici din zonă. Astfel oferta noastră de şcolarizare cuprinde la liceu -zi-o clasă Tehnician în activităţi economice şi o clasă Tehnician transporturi, iar la şcoala profesională o clasă mecanic auto, o clasa mecanic auto cu 12 locuri pentru învăţământ profesional  dual şi  12 locuri pentru brutar-patiser preparator produse făinoase. Şcoala  încheie acorduri de parteneriat cu agenţi economici din domeniu  în scopul efectuării stagiilor de practică şi pentru facilitarea tranziţiei de la şcoală spre locul de muncă. Instruirea practică la locul de muncă reprezintă cheia formării profesionale de calitate. Firma are posibilitatea de a cunoaște elevul, de a-l familiariza cu mediul de lucru, cu echipa, cu tehnologiile folosite și deschide posibilitatea colaborarii în continuare printr-o posibilă angajare la finalizarea studiilor cu efect benefic asupra ambelor părți implicate în procesul de formare profesională. De asemenea, majoritatea elevilor participă la stagii de formare profesională în străinătate, prin proiectele ERASMUS +

     Elevii noştri beneficiază de burse de merit, de studiu, sociale, de bursa profesională şi bani de liceu, iar cei din învăţământul dual au şi o bursa suplimentară, din partea agenţilor economici. 

      Vă aşteptăm la şcoala noastră!

https://www.facebook.com/colegiultehnic.unirea.3/videos/1334569323683539

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *